Тушкована капуста



Тушкована капуста


Тушкована капуста — одна з найпопулярніших повсякденних страв нашої кухні. І звичайно, з цим блюдом можна експериментувати. Наприклад, мені подобається, коли багато моркви і я часто замість двох кладу 3-4 штуки. Можна збільшувати кількість цибулі і часнику.

Квасоля робить це блюдо більш ситним, перетворюючи таку капусту в повноцінну трапезу. Замість квасолі можна покласти нут, курку, індичку, яловичину або баранину.

Готується така капуста дуже швидко і просто, а продукти завжди є в найближчому магазині. Вирішила записати цей рецепт, так як готую його досить часто і дуже його люблю, а ще тому що це блюдо відноситься до категорії «здорових страв» – не вимагаючи гарніру, являє собою варіант правильного поєднання продуктів, які добре засвоюються організмом.

Інгредієнти:
половина капусти середнього розміру;
2 великі морквини;
1 велика цибуля;
2-3 зубчики часнику;
1 ч. л. солі;
щіпка чорного перцю;
3 ст. л. рослинної олії;
1 банка квасолі.

Готуємо блюдо.


Нагріваємо олію в сковороді і на середньому вогні обсмажуємо цибулю і часник до рум'яності.

11


Натираємо моркву на крупній тертці.

22


Викладаємо натерту моркву до цибулі, добре перемішуємо і тушкуємо на середньому вогні близько 5 хвилин, помішуючи час від часу, щоб не пригоріло.

33


А поки морква гаситься, займемося капустою. Беремо половину качана і розрізаємо його навпіл, потім гострим ножем вирізаємо качан.

44


Розрізаємо четвертинку капусти на три-чотири частини.

55


А потім тонко нарізаємо так, як показано на фото.

66


Нарізали першу четвертинку і перекладаємо в широку миску. Додаємо 0,5 ч. л. солі і добре мнемо капусту руками.

77


Викладаємо цю капусту в сковороду і добре перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімуму, накриваємо кришкою.

88


А тепер повторимо все теж саме з другою частиною капусти. Нарізаємо. солимо, мнемо і додаємо її в сковороду, перчимо.

99


Добре перемішуємо, накриваємо кришкою і на слабкому вогні тушкуємо близько 20 хвилин. Час від часу помішуючи, щоб нічого не підгоріло. Досить буде перемішати кілька разів.

1010


Коли капуста буде готова, додаємо квасолю і знову добре перемішуємо, вимикаємо вогонь. Накриваємо кришкою і даємо постояти ще 5 хвилин.

1111


Все!

1212


Апетитне і корисне блюдо готове! Таку капусту можна подавати як окрему страву, і як гарнір до м'яса, риби і птиці.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок