Голубці запечені



Голубці запечені


Інгредієнти:
М'ясо 800 грамів на фарш,
Вершкове масло,
Цибуля,
Помидор,
Рис,
Бульйон,
Борошно,
Сметана,
Перець і сіль.

Спосіб приготування:
Беремо не жорстку капусту. Вона не кругла, а як би плеската і листочки її тендітні та ніжні.

Голубці запечені



Для початку ми крутнемо м'ясо 800 грамів на фарш. Нагріємо вершкове масло. І в маслі припустим цибулю до солодкого смаку.

Голубці запечені



Після цього введемо в фарш припущенну цибулю, один очищений від шкірки і тертий на терці помідор і відварений рис. Змішаємо все, посолимо-поперчимо й відставимо.

Голубці запечені



Тепер розведемо бульйон, десь 2 - 2,5 склянки.

Голубці запечені



Знову сковорідку на плиту і в неї вершкове масло - топимо. У розтоплене масло вводимо борошно і смажимо її, дивимося, щоб не пригорала і не комковалась. Дуже важливо це.

Голубці запечені



Як тільки борошно з маслом приготувалася - вводимо туди півсклянки сметани і перемішуємо.

Голубці запечені



Потім все це вводимо в бульйон і перемішуємо, нагріваючи на плиті - не кип'ятимо!

Голубці запечені



Беремося за капусту. Вирізаємо з неї качан і в гарячу воду її. Не варимо її і не кип'ятимо теж. Від цієї процедури листочки її трохи розпаряться.

Голубці запечені



Потім хвилин через 5 - 10 перевернемо капусту і далі паримо.

Голубці запечені



Попарив капусту, відокремлюємо її листочки і складаємо ось так. З цих листочків і будуть наші голубці.

Голубці запечені



З листочків видаляємо-вирізаємо жилки. Хтось просто відбиває цю смужку, не вирізаючи.

Тепер наповнюємо капустяний лист фаршем.

Голубці запечені



Скрутим його з одного боку щільно.

Голубці запечені



Зберемо края зі сторін і складемо їх.

Голубці запечені



А потім скрутим ось такий голубець.

Голубці запечені



Голубці закручуємо і викладаємо у форму, яка відправиться в духовку - будемо голубці запікати.

Щільно уклавши голубці, заливаємо їх підливкою, яку ми зробили з олії, борошна, сметани і бульйону.

Голубці запечені



Відправляємо форму з голубцями в духовку при температурі 200 градусів.

Голубці запечені



Хвилин Через 40 - 45 дивимося і бачимо, що вони у нас вже готові.

Голубці запечені



Тут хочу попередити: робіть все, щоб зверху у вас голубці не пригоріли. Є такі духовки, у яких верх сильно нагрівається... Тому або по ходу відключайте верх або накривайте голубці фольгою або папером для випічки.

Знімаємо голубці на плато і поливаємо бульйоном з форми.

Голубці запечені



Голубці запечені



Смачного!






Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок