Фаршировані кальмари



Фаршировані кальмари


Інгредієнти:
200 грам шинки
200 грам копченої ковбаси
помідори (4 штуки)
цибулю (3 штуки)
сире яйце (2 шт)
шматок хліба, склянку молока і склянку вина
часник (2 зубки)
мускатний горіх
масло, сіль, перець.

Спосіб приготування:
Тушки кальмарів очистимо від шкірочки, плівок і хорди, промиємо під холодною водою.

Фаршировані кальмари



Готуємо начинку: дрібно ріжемо цибулю, часник, ковбасу, шинку, обрізки тушок кальмара, злегка обсмажуємо. Потім додаємо вимочений в молоці хліб і сирі яйця. Перемішати, додати мускат, сіль і перець.

Фаршировані кальмари



Фаршируємо кальмарів і закріплюємо краю шпажками.

Готуємо соус: обсмажуємо цибулю, додаємо помідори (без шкурок), заливаємо вином і солимо.
У цю суміш викладаємо кальмари і хвилин 20 тушкуємо - перші 5 хвилин без кришки, щоб відлетів алькоголь з вина, подальші під кришкою.

Фаршировані кальмари



Блюдо цілком самодостатнє і ситне, тому в гарнірі немає потреби. Можна подати як закуску.

Фаршировані кальмари



Фаршированих кальмарів можна оформити у вигляді поросят, приробивши їм оченята з маслин і яєчний або морквяний п'ятачок, а вуха вирізати з обрізків та вставити в прорізи в тушці кальмара. Зверху змастити майонезом і обсипати злегка обсмаженими шматочками копченого сала. Готових поросят можна додатково запекти в духовці до золотистої скоринки.

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок