Відкрити категорії

Польова рисова каша з м'ясом




Інгредієнти:
(На 4-х літровую каструлю-казан):
Рис - 2,5 чашки (об'єм чашки 300 мл)
М'ясо - свинина + яловичина - 1 кг
Морква - 1 дуже велика штука або 2-3 середніх
3 цибулини середніх
чорний мелений перець - щіпка
Сіль - приблизно 2 ст.ложки без гірки (або за смаком)
Лавровий лист - 2-3 листочка
Гаряча вода-окріп - приблизно 4-5 літрів.
Рослинна олія - (! Не більше) 1 ч. ложку.

Приготування:
М'ясо промити, нарізати кубиками. Цибулю нашаткувати не дуже дрібно. У великий холодний казан або каструлю з товстим дном налити масло і викласти цибулю. На середньому вогні прогріти цибулю до того моменту, як цибуля почне давати сік. М'ясо посолити, поперчити, викласти на цибулю і відразу налити 1,5 літра гарячої води. Води має бути більше приблизно на долоню. Довести до кипіння, вогонь прибрати до середнього і тушкувати рівно 2 години.

За цей час промити рис і нашаткувати моркву (або натерти на крупній тертці). Води в казані завжди повинно бути на 1 палець більше - при необхідності за ці півтори години воду підливайте. Через півтори години додайте лаврушку і моркву: води в казані буде мало, тому знову долийте на ширину долоні.
Гасіть ще півтори години, доливаючи воду при необхідності. Спробуйте на сіль - якщо буде солі і перцю мало, додайте за смаком.

Лаврушку витягнете, викладіть на м'ясо з овочами промитий рис і долийте води також приблизно на долоню. Блюдо буде трохи бути схожим на суп-пюре по виду, тобто рису зверху видно не повинно бути. Тушкуйте страву ще приблизно 45-50 хвилин на середньому-маленькому вогні, іноді помішуючи, щоб рис не підгорів.

Після закінчення часу, вогонь вимкніть - зверху повинен залишатися соус на ширину "1го пальця". Накрийте казан кришкою і укутайте його. Постарайтеся залишити казан нудитися ще на пару годин.

Тепер можна відкривати і насолоджуватися.


Польова рисова каша з м'ясом
Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Код:
Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив
Введіть код:

Контакти: shefkuhar2@gmail.com