Голубці в духовці



Голубці в духовці


Інгредієнти:
качан капусти середніх розмірів;
1 велика морквина;
1 середня цибулина;
250 г змішаного фаршу (свинина, яловичина);
100 г рису;
сіль;
чорний мелений перець.

Як приготувати голубці в духовці.


На початку потрібно замочити рис в гарячій воді, і залишити його розмокати. Потім можна зайнятися капустяними листками: закип'ятити в каструлі трохи води (на 2-3 пальця), і на кілька хвилин опустити в неї качан качаном вгору. Каструлю закрити кришкою, так капуста швидше дійде до готовності.

11


Вивудивши качан з води, потрібно надрізати верхні пропарені листя у кочережки.

22


Потім, перевернувши його качаном вниз, обережно спробувати зняти верхній шар, а потім ще, скільки вийде. Якщо аркуші не хочуть зніматися, значить вони не готові, і качан потрібно ще приварити.

33


Коли майже весь качан буде розібраний, у листя можна зрізати занадто товсту основу.

44


Отриманий зріз злегка відбити молотком або тильною стороною ножа. Так лист стане більш пластичним, і загортати в нього фарш буде зручно.

55


Начинку для голубців, як і в пиріг з м'ясом, я роблю з мішаного фаршу (яловичина + свинина), так виходить набагато смачніше. В начинку я додаю терті моркву і цибулю, обсмажені на олії. Вимішую фарш, приправляю сіллю і перцем.

66


У центр капустяного листа кладемо пару столових ложок начинки (кількість залежить від розмірів листя).

77


Загортаємо нижню частину, потім бічні.

88


І, нарешті, звертаємо голубець трубочкою.

99


Укладаємо голубці у форму, у мене для цих цілей служить металева з антипригарним покриттям, і готуємо заливку для голубців. У глибокій сковороді пасеруємо столову ложку борошна в чверті пачки розтопленого вершкового масла. Потім тонкою цівкою вливаємо в сковороду воду, що залишилася від варіння качана, змішану з столовою ложкою томатної пасти.

Отриманою сумішшю заливаємо голубці, накриваємо форму кришкою або фольгою і відправляємо її в духовку на 40 хвилин при температурі 180 градусів. Готові голубці подаємо з соусом, в якому вони тушкувалися, або зі сметаною.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок