Китайські новорічні пельмені



Китайські новорічні пельмені


Новорічні пельмені - це традиційне блюдо китайської кухні, пельмені у нас скрізь: на сніданок, на будь-який перекус і по святах. На китайський Новий рік родина збирається разом і всі разом ліплять пельмені, це весело і це прекрасна можливість поспілкуватися. Існує безліч рецептів, в залежності від провінції і місцевості. На півдні Китаю пельмені на Новий рік не роблять, а роблять рисові кульки з начинкою tang yuan, але про них пізніше.

Інгредієнти:
фарш свинячий - 400 г;
капуста пекінська - 150 г;
гриби гливи (вешенка) - 150 г;
борошно пшеничне - 500 г;
яйця курячі - 1 шт.;
приправа китайська - 0.5 ч. л;
китайський оцет xiang cu - 5 ст. л.;
часник - 2-3 зубчики;
сіль - 1 ч. л.;
олія кунжутна - 1 ч. л.;
кунжут білий - 5 ст. л.;
соєвий соус - 3 ст. л.

Як приготувати китайські новорічні пельмені.


І так, для начинки нам потрібен свинячий фарш.

11


Так само нам потрібні гриби глива, їх треба добре помити і очистити від дрібних зародків грибів і від грибниці.

22


Пекінської капусти відрізаємо кілька колечок.

33


Тепер у блендері подрібнюємо капусту і гриби і додаємо у фарш.

44


Так само додаємо одну столову/десертну ложку концентрованого соєвого соусу, чайну ложку приправи wu xiang fen і трохи білого кунжуту.

55


Приправа wu xiang fen виглядає так.

66


Далі вимішуємо начинку чистою рукою до однорідного стану.

77


Тепер тісто. Це може бути звичайне тісто для вареників або пельменів. У мене такий варіант: в сухе борошно я додаю яйце і розтираю його рукою, потім починаю поступово додавати води.

88

 

99


Тепер приступаємо до ліплення пельменів. Традиційно пельмені по формі повинні нагадувати старі китайські гроші (вони нагадували форму імператорської корони і робилися з срібла або золота).

1010

 

1111


Таким же чином формуємо всі інші пельмені.

1212


Пельмені можна і варити, смажити і парити. На весняне свято (Новий рік) їх як правило не смажать. Тому я волію паровий метод, це виключає ймовірність того, що вони розваряться, розклеїтися і втратять вигляд.

1313


Парити їх потрібно приблизно 10-15 хвилин. Соус до пельменів зазвичай робиться з китайського пряного оцту, трохи соєвого соусу, подрібнений часник, подрібнений перець чилі і кунжутна олія гарячого віджимання. Так само якщо є кінза і зелений лук, їх теж можна дрібно порізати в соус (на жаль, у мене не виявилося).

1414


Все разом виглядає чудово. Приємного апетиту, і зі Східним Новим Роком!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок