Як приготувати лисички



Як приготувати лисички


Лисички дуже смачні гриби. Можна використати і інші гриби для цієї страви.

Інгредієнти:
Гриби (лисички) - 1 кг.,
дві цибулини,
три зубчики часнику,
300-350 г сметани,
чайну ложку солодкої паприки,
сік половини лимона,
пучок петрушки,
чайну ложку борошна,
сіль, перець.

Як приготувати гриби лисички в сметані.


Для початку гарненько промиємо гриби. Щоб відмити від піску і землі можна використати щітку. Гарненько прополощимо і відкинемо на друшляк, щоб стекла зайва вода. Якщо є великі гриби, наріжемо їх. Дрібні залишимо як є.

фото 1



Цибулю дрібно наріжемо і обсмажимо. До рум'яного кольору.

фото 2



Додамо паприку і добавимо лимонний сік. Перемішаємо.

фото 3фото 3



Засипаємо гриби, знову перемішуємо. Накриваємо кришкою.

фото 4фото 4



Вогонь на мінімум, тушкуємо хвилин 30. Тепер знімаємо кришку, даємо рідині випаруватися. Солимо, перчимо, додаємо часничок (нарізаний часник дуже дрібно), збільшуємо вогонь і обсмажуємо гриби до невеликої скоринки.

фото 5фото 5



Перекладаємо наші лисички у форму для запікання. Велику (3/4) частину сметани змішуємо з борошном. Виливаємо сметану в гриби.

фото 6



Відправляємо в духовку (160-180 градусів) хвилин на п'ять.

фото 7фото 7



Тим часом натираємо сир і ріжемо петрушку. Дістаємо гриби. Решту сметани змішуємо з сиром і петрушкою.

фото 8фото 8



Викладаємо зверху і знову в духовку хвилин на п'ять, щоб сир розплавився.

До лисичок що добре? Відомо що, картопля, відварена і обсмажена. І ще зелені. Дуже смачно, і м'яса не потрібно.

фото 9фото 9



Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок