Тісто для лазаньї



Тісто для лазаньї


Лазанья прийшла до нас з Італії. І багатьох підкорила не лише своїм смаком, а швидкістю приготувань і різноманітністю. Адже начинка у страви може бути самою різною: від традиційної з соусами Бешамель і Болоньєз до начинки з морепродуктів. А сама лазанья - закритою і відкритою.

Для приготування лазаньї, крім начинки, потрібна паста, яка являє собою прямокутні листи. Виготовляють спеціальні листи з твердих сортів пшениці. Але не завжди, та й не скрізь їх ще можна знайти. Але це не біда, адже зробити тісто для лазаньї можна самостійно. Ніякої особливої премудрості у цій справі немає. Але є нюанси.

Беріть для приготування тіста хороше пшеничне борошно, бажано вищого сорту. Яйця, що входять в тісто, повинні бути тільки свіжі.

Інгредієнти:
борошно - 3 склянки;
яйця - 2 шт.;
сіль - 1\2 ч. ложки;
вода холодна - 100-125 мл.

Як приготувати тісто для лазаньї в домашніх умовах.


Починаю приготування з того, що в мисці змішую яйця, сіль і воду. Зручно і швидше це зробити за допомогою міксера. Тільки не на найбільших обертах.

11


Потім додаю борошно, яке обов'язково проціджую. Замішую тісто.

22


Воно повинно вийти крутим і однорідним. Замішую досить довго, хвилин 10-15. В кінці виходить еластичний шар тіста, який не липне до рук.

33


Накриваю його харчовою плівкою і залишаю полежати 30 хвилин.

44


Потім приступаю до розкочування дуже тонких пластів. При цьому обов'язково злегка посипати борошном місце, де розкатуєте тісто і трохи саме тісто. Чим тонше тісто, тим смачніше потім лазанья.

З розкатаного тіста потрібно вирізати прямокутники. Я вирізаю відразу за розміром форми, в якій потім страва буде запікатися.

55


Причому за один раз замішую багато тіста. Частина з нього відразу йде в справу, а частина, нарізані за розміром форми, сушиться 2-3 дні і складається на зберігання. Сушити краще на пергаменті в один шар. Зберігати в сухому місці, склавши, наприклад, у картонну коробку.

При приготуванні страви, тільки що приготоване тісто я не відварюю. А ось те, що сушилося, потрібно проварити 3-4 хвилини перед тим, як збирати лазанью.

Як бачите, нічого складного в тому, щоб зробити тісто для лазаньї самим, немає. Смак виходить зовсім не гірше покупної, а може навіть і краще.

А ще можна зробити зелене тісто. Для цього, під час замісу, додайте шпинат, розмелений в блендері.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок