Відкрити категорії

Смажена моцарелла


Смажена моцарелла


Інгредієнти:
400 г моцарелли в маленьких кульках;
2 яйця;
2 ст. л. молока;
400 г вчорашнього білого хліба (краще чіабатти);
1 склянка борошна;
1 ч. л. суміші італійських трав;
сіль, чорний перець;
рослинна олія для фритюру;
томатний соус для подачі.

Як приготувати.
1. Наламайте хліб невеликими шматочками, підсушіть на сковороді без масла, весь час помішуючи. Перекладіть хліб на комбайн або блендер і подрібніть в не дуже дрібну крихту. Всипте крихту в широку тарілку, змішайте з італійськими травами.

11


2. Збийте яйця з молоком в глибокій тарілці, трохи приправте сіллю і перцем. В іншу глибоку тарілку насипте борошно. Приправте борошно сіллю і перцем.

22

Рекламний блок
3. Відкиньте кульки моцарелли на друшляк, обсушити від розсолу (можете скористатися паперовими рушниками).

33


4. Поставте на середній вогонь глибокий сотейник, влийте рослинне масло - глибина шару повинна бути не менше 5-6 см. Розігрійте масло до 160-170 °с. Якщо у вас немає термометра, перевірте температуру, кинувши в масло кубик хліба - він повинен обсмажитися до золотистого кольору за 40-50 сек.

44


5. Занурюйте кожну кульку в борошно, обтрушуйте зайве. Потім занурюйте в яєчну суміш, виймайте за допомогою шпажки або зубочистки, давайте стекти зайвої суміші і відразу ж обвалюйте в хлібних крихтах. Ще раз занурюйте в яйце і крихти.

55


6. Кладіть запаніровані кульки моцарелли в гаряче масло і обсмажуйте до золотистого кольору. Готові кульки перекладайте на зім'яті паперові рушники, щоб стекло масло. Подавайте відразу ж, з томатним соусом.

66
Рекламний блок
Смажена моцарелла


Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:
Захист від спаму! Напишіть слово Кухар

Контакти: wagcooking@gmail.com