Плов з мідіями



Плов з мідіями

 

Інгредієнти:
Мідії - пів кіло,
Рис - 350 г.,
Морква - 2 шт.,
Цибуля - 2 шт.,
Оливкова олія,
Червоний перець - щіпка,
Куркума - щіпка,
Часник - головка,
Сіль.

Спосіб приготування:
Беремо глибокий казан або інший посуд, в якому без пригорання можна обсмажувати овочі. Для початку порізану середнім кубиком всю цибулю трошки прожаримо в казані на невеликій кількості оливкової олії, а коли вона вже буде прозорою, закинемо до неї соломку з моркви.

 

фото 1


До обсмажених овочів закинути мідії і ще хвилин 5-7 обсмажити все разом.

 

фото 2фото 2


Рис спочатку добре промити раза три в дуже холодній воді, дати воді повністю стекти, додати рис до обсмажених овочів з мідіями.

 

фото 3фото 3

 

Додати в плов спеції і посолити, добре перемішати. Потім налити приблизно дві склянки окропу, при цьому окріп повинен накривати рис на 2-3 см.

 

фото 4фото 4


Після закипання прикрутити вогонь на нижче середній і залишити проваритися хвилин 20 - 25. У центр засунути головку чистого часнику.

 

фото 5фото 5


Потім вимкнути і укутати ще хвилин на двадцять. Розкутати і можна насолоджуватись.

 

фото 6фото 6

 

Смачного!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок