Гречані оладки



Гречані оладки



Хочу поділитися з вами рецептом незвичайних оладок з гречаної каші. Так, з гречаної каші, а не з гречаного борошна.

Такі оладки я готувала вперше. Коли я їла їх у своєї подруги, і мені запам'ятався незвичайний смак. А коли вже весна в розпалі, так і я вирішила порадувати своїх дітей солодкими і дуже корисними оладками.

Для того, щоб приступити до приготування гречаних оладок, вам слід запастися наступними продуктами.

Інгредієнти:
- 2 склянки вареної гречаної крупи;
- пів склянки вівсяних пластівців;
- 1 яйце;
- пів склянки цукру;
- ізюм (за смаком);
- пів склянки кефіру;
- 50 г вершкового масла;
- 1 склянка борошна;
- сметана для подачі;
- ягідки для прикраси.

Як приготувати гречані оладки.


Підготуємо основний компонент оладок - гречану кашу. Гречку відваримо в підсоленій воді, нехай трохи охолоне.

11


Подрібнити за допомогою блендера. Це буде основа наших оладок.

22


Тепер додамо вівсяні пластівці.

33


У цю суміш розіб'ємо яйце.

44


Наллємо кефір, додамо цукор. Добре вимішаємо, залишимо хвилин на 10, щоб вівсянка трохи розбухла. В якості добавки я використовувала тільки ізюм, але ви можете використовувати і інші сухофрукти, регулюйте їх кількість по своєму смаку.

55


Масу перемішати з борошном і м'яким маслом.

66


Смажимо на розжареній олії з двох сторін, викладаючи оладки на сковороду мірною ложкою.

77


Я подавала оладки зі сметаною. Для прикраси використовувала ягідки червоної смородини. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок