Вершкове морозиво
Інгредієнти:
3 склянки вершків або молока
цукор-за смаком (близько 1 склянки)
3 жовтки
1 пак ваніліну
Приготування
1) Жовтки яєць відбити в каструлю, змішати з цукром і ваніллю, розтерти і розвести гарячими вершками або молоком, після чого поставити на вогонь і варити, увесь час помішуючи дерев'яною лопаткою.
2) Коли суміш злегка загусне і з поверхні зникне пінка, каструлю зняти з вогню, масу процідити крізь сито (пробити блендером) і охолодити.
3) Охолоджену масу вилити у форму і покласти в морозилку.
При подачі можна додати фрукти або тертий шоколад. Смачного.
ChiefCook
2012-09-28
Рекомендуємо кулінарні рецепти: