Як приготувати домашні іриски



Як приготувати домашні іриски


На зображенні вище звичайні іриски, які я приготувала за рецептом моєї мами. Цей рецепт передається у нас з покоління в покоління. Дуже хочеться вірити, що він сподобається і вам.

Для приготування наших улюблених цукерок будуть потрібні найпростіші і корисні продукти.

Інгредієнти:
молоко - 200 г;
цукор - 200 г;
мед - 100 г;
лимонний сік - 15 г;
какао порошок - 50 г;
масло вершкове - 30 г;
цукрова пудра - 50 г.

Кулінарний рецепт ірисок.


Стакан молока я виливаю в зручну для мене миску з високими краями. Чому саме з високими, зрозумієте пізніше.

11


В молоко я засинаю склянку цукру.

22


Тепер настав час меду. Трьох столових ложок меду в ірисках цілком достатньо.

33


Для додання конфеткам ледь відчутної кислинки я додаю одну чайну ложечку лимонного соку.

44


Для того, щоб надати майбутнім ірискам насичений шоколадний колір, я додаю дві столові ложки какао порошку. При бажанні його можна спокійно замінити тертим шоколадом. Але в цей раз я обійшлася саме какао.

55


Тепер, коли всі інгредієнти в одній компанії, я розкриваю секрет того, для чого нам був необхідний посуд з високими краями. Весь вміст миски необхідно як слід розмішати. Для цих цілей я використовую міксер. Щоб бризки не забруднили всю кухню, я використовую глибоку миску.

66


Вся моя рідка маса відмінно перемішалася, придбала однорідний колір і красиву пінку. Я дістаю товсту і глибоку сковороду і виливаю отриману масу в неї. Сковорода відправляється на вогонь і прибуває там до моменту закипання.

77


Я бачу, що мої майбутні ласощі закипіли, тому я відправляю до них шматочок вершкового масла. Воно додасть іриска ніжність. В процесі приготування, необхідно враховувати факт того, що чим довше вариться рідина, тим твердіше цукерки ви отримаєте на виході. Таким чином, спираємося на особисті смакові уподобання.

88


Що стосується нашої сім'ї, то ми любимо іриски твердіший. Тому я варю їх на середньому вогні протягом 40 хвилин, періодично помішуючи ложкою. Щоб рідина не прилипала до сковороди. Але навіть якщо це і станеться нічого страшного, іриски відмінно відмиваються від сковороди.

Сорок хвилин позаду. Я виливаю готову масу в силіконову форму. Також можна використовувати формочки для льоду або формочки з-під цукерок. До появи силіконових формочок доводилося все застеляти пергаментним папером, але і він злегка прилипав до ірисок. Одним словом, силіконові формочки зробили переворот в приготування домашніх ірисок.

99


Коли на вулиці мороз, то я виношу формочку з продуктом на балкон. Через годину, ласощі остигають і стають готовими до вживання. Влітку з цим клопоту більше. В холодильник ставити гарячий продукт я не наважуюся, тому намагаюся залишити остигати на цілу ніч. Щоб до сніданку пригостити всіх свіженькими ірисками.

1010


Отже, через годину, я витягла ірис з формочки. Різати дані ласощі ножем абсолютно не доцільно. Отже, я роблю це руками. Безладно ламаю плитку.

1111


Мої шматочки я викладаю на тарілку. Вони володіють чудовим ароматом і вже в такому вигляді викликають величезне бажання взяти шматочок.

1212


Однак, для декору я все таки посипаю їх цукровою пудрою.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок