Халва в домашніх умовах



Халва в домашніх умовах


Східні солодощі відрізняються яскравим смаком, цікавими і корисними складовими.

Халву роблять з різних компонентів (арахісу, мигдалю, кунжуту, насіння і кешью). Такий десерт дуже люблять маленькі дітки. Він відрізняється високою калорійністю, яскравим смаком і цікавим ароматом. Для виготовлення халви ви можете використовувати будь-які горіхи, спеції і прянощі. Якщо ви любите пахучі цукерки, ви можете додати в масу кілька крапель трояндової води, ванілі або цитрусового настою.

Так ви зможете створити цікавий і яскравий десерт, який сподобається всім вашим гостям.

Халва з кунжуту сподобається тим, хто любить ці ароматне і маслянисте насіння. Їх можна використовувати в сирому вигляді, а також в смаженому. Для цього необхідно насипати рекомендовану кількість насіння в форму і поставити в духовку (140 градусів). Вже через 10-12 хвилин кунжут придбає легкий карамельний відтінок. Головне – час від часу перемішувати масу, щоб кунжут рівномірно підсмажився.

Інгредієнти:
масло (50 мл);
кунжут (200 г);
вода (100 мл);
борошно (1 склянка);
цукор (150 г).

Приготування домашньої халви.


Подрібнюємо кунжут з допомогою блендера або кухонного комбайна.

11


Готуємо солодкий сироп: в сотейник наливаємо воду і додаємо рафінад.

22


Смажимо рекомендовану кількість пшеничного борошна на сухій сковороді. Змішуємо масу, поки вона не придбає кремовий відтінок.

33


Викладаємо її в миску з кунжутом.

44


Ретельно перемішуємо сухі компоненти, поки вони не утворюють однорідну масу.

55


У киплячу солодку масу вводимо масло. Для цього можемо використовувати будь-яку олію (кунжутну, кукурудзяну, соняшникову).

66


Виливаємо гарячий сироп в кунжутну суміш.

77


Ретельно змішуємо всі компоненти, поки вони не придбають однорідну структуру.

88


Викладаємо заготовку для халви у форму, застелену харчовою плівкою. Злегка утрамбовуємо, охолоджуємо 2-3 години.

99


Готову кунжутну халву нарізаємо порційними сегментами. Насолоджуємося натуральною східною солодкістю в будь-який час.

1010


Подаємо до міцного чаю або навіть кави.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Рецепт" без кавичок