Троянди з яблук



Троянди з яблук


Із звичайних яблук ви можете приготувати оригінальний десерт – троянди з яблук, які викличуть захоплення у гостей і ваших домашніх.

Довго думала, до якої категорії віднести ці солодкі, ніжні трояндочки, адже вони можуть бути як самостійною стравою, так і прикрасою якогось пирога або навіть торта. В результаті для мене такі трояндочки все ж стали тістечками - тістечками з листкового тіста, якими можна пригостити гостей або просто сім'ю на вечерю. Готуються вони дуже просто, хоча деякий час все ж знадобиться на те, щоб їх сформувати власне, це єдине, що вимагає від Вас зусиль.

Інгредієнти:
яблука - 3 шт.;
цукор - 3 ст. л.;
листкове тісто - 1 пласт;
ванільний цукор - за смаком;
кориця - за смаком.

Приготування яблучних троянд.


Отже, для початку займаємося обробкою яблук. А перед цим, щоб не втрачати час, ставимо на плиту каструлю з водою і цукром. Поки вода закипає, а цукор розчиняється, готуємо яблука. Для цього видаляємо у них серединки і ріжемо навпіл і на часточки завтовшки всього пару міліметрів - чим тонше будуть яблука, тим зручніше буде потім загортати. Що ж стосується розміру яблук, то краще брати плоди побільше. Я пошкодувала, що у мене яблука невеликого розміру, так як в процесі скручування деякі пелюстки вилазили. І так, про колір. Тут, звичайно, кому як подобається, але особливо ефектно виглядають червоні яблука, хоча можна і комбінувати, наприклад, червоний і жовтий колір, і тоді у Вас вийде цілий букет!

11


Коли вода закипіла, закидаємо в неї яблука і варимо всього 3-4 хвилини. Не варто варити плоди більш тривалий час, інакше яблука не стануть м'якими і податливими, а як в компоті.

22


Готові яблучка відкидаємо на друшляк, щоб позбавитися від зайвої води, і даємо їм трохи охолонути.

33


Тепер, коли яблука готові, готуємо листкове тісто - дріжджове або бездріжджове - це на Ваш вибір. Розкачуємо в тонкий пласт. Нарізаємо тісто на тонкі смужки шириною 2 см якщо у Вас невеликі плоди і 3 см - якщо у Вас великі яблука.

44


На тісто викладаємо яблука "внахлест" так, щоб знизу залишилася смужка вільного тіста приблизно в 1 см шириною. Праворуч теж бажано залишити 1 см, щоб закріпити тісто.

55


Починаємо скручувати яблука, а дно "підгинаємо", щоб трояндочка вийшла як би у "вазі". Виходить ось така краса.

66


Викладаємо троянди на деко і ставимо в духовку на 20 хвилин при 230 градусах. Дуже важливо, щоб тісто приготувався не тільки зовні, але і всередині, в самій серцевині трояндочки.

77


Особливо ефектно тістечка будуть виглядати, якщо їх посипати цукровою пудрою, але, так як у мене її не виявилося, я просто посипала ванільним цукром і корицею.

88


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок