Як приготувати смажене морозиво



Як приготувати смажене морозиво


Чим ближче на календарі зима, тим частіше я згадую про теплі днинки, і продовжую час від часу балувати себе і свою сім'ю літніми стравами. Сьогодні я вирішила взяти продукт по-справжньому літній – морозиво. Але простих шляхів ми не шукаємо, ось і я хочу одягнути його в шубку, таку хрустку і теплу-теплу, щоб не можливо було замерзнути в холодну погоду.

Поєднання непоєднуваного — давно вже популярний прийом не тільки в індустрії моди, але і в багатьох інших сферах життя, в тому числі і в кулінарії. Ця популярність виникла не тільки тому, що класичні варіанти тих чи інших поєднань всім набридли, але й тому, що в цих неординарних комбінаціях є щось загадкове, дивне і привабливе.

І я впевнена, що такий прийом надовго залишиться улюбленим у тих, хто одного разу його випробував. Якщо сумніваєтеся, спробуйте, наприклад, смажене морозиво, — простий і вражаючий десерт, один з топових в меню багатьох вишуканих ресторанів.

Якщо ви ще не знайомі з цією стравою, то, я вас запевняю, воно стане справжнім відкриттям для вас, а ваші діти будуть в повному захваті і попросять приготувати смажене морозиво ще не раз.

Інгредієнти:
— морозиво;
— 1-2 яйця;
— кокосова стружка;
— подрібнені волоські горіхи;
— панірувальні сухарі;
— сіль за смаком;
— рослинна олія для смаження.

Приготування смаженого морозива.


Морозиво має бути дуже добре заморожене, як можна сильніше. Нарізаємо на кілька шматочків. Відправляємо назад у морозилку, діставати будемо кожен шматок по мірі необхідності.

11


Готуємо тарілки з горіхами та стружкою, зі збитим яйцем і з панірувальними сухарями (у них я додаю трохи солі).

22


Беремо шматочок морозива, швидко обвалюємо в стружку і горішки. Потім також швидко, але ретельно вмочаємо з усіх сторін в яйці. І, нарешті, обвалюють у панірувальних сухарях. Можна залишити так, але я повторюю цей процес ще раз для отримання більш щільної шубки: обвалюємо в стружку і горішки, занурюємо яйце і зверху в сухарі.

33


Відправляємо наш шматочок в морозилку на заздалегідь підготовлений піднос або тарілку на 20-30 хвилин.

44


Наливаємо в сковороду олію. Вогонь повинен бути середній, можна навіть трохи більше середнього (але ні в якому разі не маленький). Дістаємо з морозилки морозиво і відразу опускаємо в гарячу олію. Смажимо до золотисто-коричневого кольору з кожної сторони в середньому по 20-30 секунд.

55


Швидко і акуратно виймаємо з олії обсмажені шматочки на серветку секунд на 10-20 для вбирання зайвої олії і все, смажене морозиво готове. Швидше їсти!

66


Подавати таке морозиво потрібно відразу, прикрасивши листочком м'яти, карамеллю, джемом або шоколадом. Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Смачно" без кавичок