Морозиво з молока



Морозиво з молока


У чому секрет привабливості морозива, улюблених ласощів дітей і дорослих? Здавалося б, рецепт приготування морозива не являє собою нічого особливого, оскільки цей десерт являє собою збиту і заморожену масу з молока, вершків, олії, цукру, смакових і ароматичних добавок у вигляді фруктів, горіхів і шоколаду.

Як приготувати морозиво в домашніх умовах? В цьому немає нічого складного, а перевагою зробленого своїми руками морозива є відсутність консервантів і барвників, а також можливість експериментувати з продуктами. Існують різні рецепти приготування морозива в домашніх умовах з фотографіями і покроковим описом – пломбір, вершкове, шоколадне, фруктове морозиво, крем-брюле, сорбет і фруктовий лід, і будь-який з них може стати вашим кулінарним дебютом, навіть якщо ви жодного разу не намагалися приготувати морозиво вдома.

Колись давно в дитинстві, років у 11-12 сама робила морозиво, потім якось все ніяк не могла зібратися, а після взагалі втратила рецепт. Нещодавно прочитала десь рецепт морозива і вирішила все ж зробити його сама, внісши невеликі корективи в рецепт.

Інгредієнти:
молоко 3,2% - 1 літр;
жовтки яєчні - 3 шт.;
цукровий пісок - 200 г.

Спосіб приготування морозива з молока.


Я нагріла молоко, але не за кип'ятила.

11


Поки молоко грілося, відокремила жовтки від білків (білки нам не знадобляться). Жовтки вилила в пластикову ємність всипала в них цукор і збивала міксером хвилин десять, щоб якомога краще розійшовся цукор.

22


Після цього стала обережно вливати в жовтки гаряче молоко, намагаючись не переставати збивати, щоб жовтки не зварилися.

33


Після того, як влила все молоко, продовжувала збивати ще близько 5-7 хвилин, щоб цукор остаточно розійшовся.

44


Після цього перелила все в каструлю і поставила на вогонь. Суміш потрібно періодично продовжувати помішувати, поки вона не загусне і з поверхні не пропаде вся піна.

55


На це все йде приблизно хвилин 15-20, бажано не дати суміші закипіти. Після того як вона загусла, перелити її в ємність, в якій будемо заморожувати, і даємо охолонути до кімнатної температури.

66


Прибираємо в морозилку (на скільки забажаєте, у мене майже добу стояло, так як робила ввечері, а вранці на роботу пішли) і чекаємо, поки не замерзне.

Вийшло ось таке морозиво (яйця були сільські, з дуже яскравими жовтками, можливо з цієї причини такий колір), мої чоловіки (чоловік і син) дуже задоволені, оскільки обидва дуже люблять морозиво.

77


Можете масу для морозива розмістити в красиві формочки, додати паличку. Ось чудовий десерт і готовий.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
фото
яна
Просто слів не можу дібрати, супер-пупер, дуже смачне, не передати словами. Спробуйте і ви дуже смачно!
фото
яна2005
Дуже смачне. Мені дуже сподобалося. Раджу і вам скуштувати. Рецепт дуже простий, але виходить смачне морозиво.
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок