Як зробити ізюм



Як зробити ізюм


Висушений на сонці ізюм - смачна, натуральна, легка закуска і прекрасне доповнення до багатьох рецептів, таким як вівсяне печиво. Ізюм не важко зробити, якщо ви виконайте ці прості кроки.

Якщо хочете висушити ізюм, використовуйте сушарку або духовку.

Почніть зі свіжого зеленого або синього винограду. Переконайтеся, що він свіжий, стиглий, не м'який і не має пошкоджень. Уважно перевірте його.

11


Видаліть великі гілочки і ретельно промийте виноград під водою. Не обривайте весь виноград з гілочок. Якщо не впевнені у походженні винограду, промийте його в розбавленому розчині відбілювача (2 краплі побутового відбілювача на літр води), щоб зробити більш безпечним.

22


Покладіть виноград на піднос. Використовуйте дерев'яний, плетений, бамбуковий або пластмасовий гратчастий піднос, щоб повітря могло циркулювати навколо плодів.

33


Поставте піднос з виноградом в сухе, сонячне місце (для цього потрібно спекотна, суха погода). Якщо вночі можливий туман або роса, занесіть підноси в приміщення на ніч.

44


Залиште виноград на сонці на 2-3 дні, або поки він не висохне (спробуйте на смак). Поверніть виноград та/або підноси, щоб забезпечити рівномірний вплив сонця.

55


Обережно видаліть з висохлого винограду інші гілочки і зберігайте його в сухому герметичному контейнері в прохолодному місці.

66


Готово.

77

 

Поради щодо приготування ізюму.

- Захистіть висушені плоди від комах, таких як мух. При необхідності, злегка накрийте виноград марлею (не пластиком) або металевою сіткою.

- Слідкуйте за вологою або гниллю. Якщо кілька виноградин погано виглядають, викиньте їх відразу з підноса, а інший виноград розкладіть сушитися. Пам'ятайте, що висушений виноград буде кривитися і зменшуватися, не перетворюючись в кашу і гниль.

- Тепле повітря швидше допоможе висушитися винограду. При можливості, поставте підноси з південного боку, де переважає вітер.

- Взагалі, професіонали часто сушать ізюм, підвісивши грони винограду на мотузці або дроті. Це більш складний спосіб, ніж використання плоского підноса, але працює краще, так як повітря максимально впливає на ягоди.

- Перезрілому винограду знадобиться більше часу, щоб висохнути, і він може згнити, перш ніж висохне. Краще сушити злегка недозрілий, але солодкий виноград.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок