Як зробити морозиво



Як зробити морозиво


Приготування морозива займає деякий час. Розглянемо, як зробити морозиво в домашніх умовах. Звернемося до простого і смачного покрокового рецепта.

Інгредієнти:
молоко - 2,5 склянок;
цукор - 1 склянка;
ванілін - за смаком.

Як зробити морозиво в домашніх умовах.

Наливаємо молоко в домашню каструлю, доводимо молоко до кипіння, потім знімаємо каструлю з плити і даємо молоку охолонути до температури 36 градусів.

1


Додаємо до яєчних жовтків цукор і ванілін (якщо Ви хочете приготувати ванільне морозиво, а не звичайний пломбір). Добре змішуємо і розтираємо масу. Для цього можна скористатися блендером.

2


Отриману масу постійно помішуємо, вливаючи молоко тонкою цівкою в неї.
Підсумкову суміш нагріваємо на повільному вогні, при цьому не припиняємо помішувати. Суміш повинна бути густою.

3


Наш крем охолодити спочатку, потім поміщаємо його в холодильник. Наливаємо вершки в окрему миску. Збиваємо вершки, щоб вони стали густими. У остиглий крем додаємо збиті вершки і перемішуємо масу.

4


Суміш перекладаємо в пластиковий контейнер, закривши кришкою і ставимо в морозильну камеру на одну годину. Потім дістаємо ледь застиглу суміш збиваємо міксером і знову ставимо в морозилку. Ще раз повторюємо процедуру.

5


Потім залишаємо масу майбутнього морозива на 3 години в морозильній камері. Ось і готовий наш десерт.

6

 

10 порад як зробити морозиво.

1) Домашнє морозиво може стати приємним завершенням романтичного вечора, галасливої вечірки або ж дня народження. Втім, не обов'язково вчитися його готувати саме до якоїсь особливої нагоди. Можете просто здивувати рідних і близьких своїми неймовірними можливостями у приготуванні десертів. А якщо у вас в родині є ласуни, то ви точно отримаєте негласний титул кращого кулінара у вашій родині.

7


2) Якщо вам раптом захотілося побалувати себе і своїх близьких домашнім морозивом, не поспішайте потрошити холодильник у пошуках потрібних інгредієнтів. Краще все-таки піти в магазин і купити максимально свіжі продукти. Адже до складу морозива входять в основному швидкопсувні продукти: яйця, молоко і вершки. Крім того, якщо ви вирішили зробити фруктове морозиво, краще використовувати свіжі фрукти. Адже його смак сильно постраждає, якщо ви будете використовувати заморожені ягоди або тим більше фрукти.

88


3) Набір необхідних продуктів буде залежати від того, за яким рецептом ви збираєтеся готувати, і який крем ляже в основу майбутнього десерту. Заварний варіант передбачає наявність у рецепті яєць. Крім них, вам будуть потрібні жирні вершки, молоко, звичайний і ванільний цукор. До цього можна додавати різні смакові добавки, ягоди, фрукти, шоколад.

99


4) Багато хто віддає перевагу традиційному пломбіру. Його також можна зробити в домашніх умовах. Для цього вам знадобиться сік або фруктове пюре, цукор, желатин, лимонна кислота і, власне, чиста питна вода. До речі, від лимонної кислоти краще відмовитися зовсім, якщо ви використовуєте за основу лимонний або журавлинний соки.

1010


5) Як би це не звучало для нас дико і абсурдно, в Китаї цей десерт подають для справжніх цінителів хорошої їжі. Втім, ви можете зробити його в домашніх умовах, щоправда, за основу краще взяти готовий пломбір з магазину. Ви заощадите купу часу і нервів. Продуктовий набір дуже простий і нехитрий.

Для приготування екзотичної страви вам знадобляться наступні інгредієнти: морозиво, кілька яєць, кокосова стружка і панірувальні сухарі. Яйця необхідно збити міксером, а «кам'яне» морозиво порізати на порції (краще всього підійде морозиво у вигляді валика). Шматочки необхідно вмочити в стружці, яйцях і сухарях.

Подальше місце перебування десерту - це морозильна камера. Нехай воно побуде там хвилин 20-25. Після цього починайте смажити морозиво. Головне тут-швидкість і спритність рук: час смаження не повинно перевищувати 20 секунд. Морозиво всередині залишається холодним, а зовні гарячим. Ось такий контраст!

1111


6) В основі найпростіших рецептів домашнього морозива лежить згущене молоко. Зазвичай діти без розуму від цього ласощі, тому і люблять будь-які солодощі, з наявністю згущеного молока або ж лопають його в чистому вигляді. Вам знадобиться досить убогий набір продуктів: 33% вершки і банку згущеного молока. Вершки активно збиваєте, потім, не припиняючи цей процес, вливаєте згущене молоко. Отриманий крем вливаєте у форми і заморозити. Приємного апетиту!

1212


7) Якщо ви хочете приготувати десерт за всіма правилами, потрібно пам'ятати деякі нюанси в поєднанні продуктів. Наприклад, покладіть фрукти саме у ванільне морозиво, а от шоколадні ласощі вимагають додавання червоних ягід - вишні, смородини або полуниці.

1313


8) Не дивуйтеся: морозиву, як людям потрібне повітря. Правда, не для того, щоб «вижити». Повітря дозволяє «холодного десерту» виходити м'яким і повітряним. А воно отримує повітря через збивання всіх інгредієнти в блендері. Хоча, звичайно, механічні засоби підійдуть сюди куди краще. Адже морозиву у відсутності потрібній йому кількості повітря починає вести себе, як примхлива панянка.

1414


9) Заморожування - останній етап приготування. Він не представляє абсолютно ніяких труднощів: головне мати в розпорядженні холодильник або морозильник. Морозиво можна залити в красиві форми. Якщо ж немає, не біда: для цього можна використовувати келихи або склянки. Але все-таки естетика буде порушена. Не поскупіться на спеціальні форми для заморозки і це окупиться вам з лишком. До речі, люди знаючі толк в хорошій їжі, радять вживати морозиво злегка підталим. Тому перед вживанням, за 20-25 хвилин, переставте ваш десерт з морозилки в холодильник.

1515


10) При одному тільки погляді на ваше творіння, людина повинна «пустити слину» і мріяти про той момент, коли він зможе насолодитися вашим ласощами. Варіантів прикраси є предостатньо. Наприклад, це залежить від самого морозива. Якщо воно містить в собі ягоди, можете елегантно прикрасити його вишнею, полуницею або малиною.

1616


Шоколадне можна прикрасити знову ж стружкою з шоколаду або полити глазур'ю. Якщо ви готували традиційний пломбір, без додавання «зайвих» продуктів, доречно буде подати з шоколадною сумішшю і кокосової стружки.

І вершина шику - це прикраса різними фруктами. Це можуть бути «сонячні» банани, зелені ківі або помаранчеві апельсини. Можете також використовувати різні сухофрукти - чорнослив або курагу.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок