Цукати з апельсинів



Цукати з апельсинів


Зима - час цитрусових. Їх можна їсти самі по собі, додавати в салати і піч з ними пироги. А з кірочок приготувати цукати. Цукати - це зварені в цукровому сиропі, а потім підсушені скоринки. Їх використовують для приготування десертів, кексів, тістечок чи занурюють у розплавлений шоколад, і тоді виходять чудові ароматні домашні солодощі. Ми пропонуємо зробити цукати з апельсинів, але ви можете приготувати їх з лимонів, грейпфрутів або помело.

Інгредієнти:
апельсини з товстою шкіркою;
дрібний цукор;
сік 1 лимона.

Приготування:
1. Ретельно вимийте апельсини в гарячій воді щіткою. Зріжте гострим ножем кірки. Покладіть їх у каструлю, залийте киплячою водою і варіть 5 хв. Злийте воду, промийте кірки в холодній воді і знову покладіть в каструлю. Залийте холодною водою і зверху прикрийте тарілкою, щоб кірки були занурені у воду. Залиште на ніч.

11


2. Відкиньте кірки на друшляк і знову промийте в холодній воді. Обсушіть і наріжте смужками.

2


3. Зважте підготовлені кірки. У сотейник насипте стільки цукру, скільки важать кірки. На кожні 100 г цукру візьміть 35 мл води. Поставте сотейник на вогонь і доведіть до кипіння. Покладіть в сироп кірки, зменшіть вогонь до слабкого і варіть 1,5-2 год. - сироп повинен майже весь вбратися, а скоринки стати прозорими.

3


4. Додайте в сотейник лимонний сік, перемішайте і готуйте ще 5 хв. Це запобіжить засахарювання цукатів і дозволить їм залишатися прозорими і м'якими.

4


5. Розігрійте духовку до 100 градусів. Покладіть скоринки в сито, щоб стік весь залишився сироп. Застеліть деко папером для випічки або покладіть силіконовий килимок. Розкладіть скоринки на відстані один від одного і поставте в духовку на 2 год. Остудіть.

5


6. Готові цукати обваляйте в дрібному цукрі або занурте в розплавлений шоколад. Зберігайте в щільно закритому посуді.

6



Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок