Фруктовий тартар
Інгредієнти:
Манго 120 г;
Полуниця 120 г (+100 г на прикрасу);
Кокосове молоко 300 г;
Цукор 70 г;
Фісташки 15 шт.;
Мигдаль 20 г;
Базилік 10 г
Для прикраси:
чорний кунжут і кориця.
Спосіб приготування.
Випарюємо на повільному вогні кокосове молоко. На виході з 300 г вийде близько 70 г. Додаємо цукор і перемішуємо.
Ріжемо очищене манго дуже дрібно і викладаємо у форму у вигляді серця (тартару). Якщо манго буде жорстким, то десерт не вийде.
Дрібно, майже в пюре, нарізаємо стиглу полуницю. Ложкою викладаємо її в ще одну форму. Розташовуємо їх на тарілці відповідно до задуманої композиції.
Акуратно знімаємо форми, намагаючись не зруйнувати композицію з фруктів.
Тепер з допомогою ножа дрібно нарізаємо фісташки і пластівці мигдалевих горіхів.
Поливаємо десерт випареним кокосовим молоком за допомогою столової ложки. Молоко повинно красиво стікати з десерту. Полуничне серце посипаємо нарізаним мигдалем, а сердечко з манго - фісташками. Для прикраси страви використовуємо полуницю. З неї нарізаємо сердечка, використовуючи звичайний маленький ніж або ніж для карвінгу. Прикрашаємо листям м'яти, посипаємо горіхами і корицею. Десерт готовий!