3 рецепта гарячих бутербродів для перекусу



1. Гарячі бутерброди з ковбасою і сиром.

Гарячі бутерброди з ковбасою і сиромГарячі бутерброди з ковбасою і сиром


Студентська закуска або закуска для ледачих – називайте, як хочете. Суть не зміниться. Хоча рецепт простий, гарячі бутерброди з розплавленим твердим сиром і ковбасою завжди будуть ситними, смачними і милими серцю. Це, напевно, один з найшвидших способів поснідати, повечеряти або просто перекусити.

Придбаємо і підготуємо всі нечисленні інгредієнти для створення гарячих бутербродів.

11


Для початку розберемося з хлібом. Закуска хоч і проста, але вимагає ретельного підбору продуктів. В якості основи найкраще використовувати багет або батон. Звичайний хліб буде занадто щільним, а булка – занадто м'якою. Вибраний хліб нарізаємо скибочками, шириною не більше 1 сантиметра. Розігріваємо сковороду з олією і обсмажуємо скибочки до золотистої скоринки з обох сторін. Слідкуйте за кількістю масла: якщо його буде занадто багато, шматочки хліба стануть жирними і занадто розм'якнуть. Після обжарювання рекомендується викласти скибочки на паперовий рушник: так ми позбудемося від надлишків олії.

22


Перед приготуванням слід заздалегідь нарізати сир і ковбасу. Ковбасу краще брати сиру або копчену, також можна використовувати сосиски. Сир підберіть досить твердий: тоді він в процесі плавлення не втратить свій смак. Коли одна сторона хліба підсмажилася, перевертайте скибочку лопаткою і складайте на нього шматочки ковбаси і сиру. Накрийте сковороду кришкою, але ненадовго. Сир за цей час повинен розплавиться, а хліб ще не насититися вологою.

33


Коли гарячий бутерброд з ковбасою і сиром буде виглядати, як на фото нижче, він готовий. Готові бутерброди подавати в гарячому вигляді до чаю або як закуску до холодних напоїв.

44



2. Гарячі бутерброди на сковороді з шматочками обсмаженого шпинату і сиром моцарелла.

Гарячі бутерброди на сковороді з шматочками обсмаженого шпинату і сиром моцареллаГарячі бутерброди на сковороді з шматочками обсмаженого шпинату і сиром моцарелла


Завдяки поєднанню шпинату і плавленого сиру бутерброди на сковороді виходять дуже ніжними і вершковими на смак. Вони ідеально підійдуть як гарнір до яловичини або свинини, підкресливши і розбавивши насичений смак м'яса.

Окрему увагу варто приділити хліба: він обов'язково повинен бути з пшеничного борошна з хрусткою скоринкою. У такому випадку після обжарювання поверхня скибочок стане ще більш хрусткою, а внутрішня частина, навпаки, — м'якою і повітряною.

Розігріваємо сковороду з половиною столової ложки рослинної олії, з допомогою преса видавлюємо на неї очищений зубчик часнику для аромату.

Крок 1Крок 1


Свіжий або заморожений шпинат трохи подрібнюємо і додаємо на сковороду.

Крок 2Крок 2


Обсмажуємо шпинат на середньому вогні до тих пір, поки не піде вся зайва вода, солимо і перчимо за смаком, постійно помішуємо.

Крок 3Крок 3


Відповідного розміру і форми булочки, розрізаємо строго посередині.

Крок 4Крок 4


Натираємо частину сиру на крупній тертці і викладаємо стружку на нижні частини булочок.

Крок 5Крок 5


Поверх сиру викладаємо шар приготованого раніше шпинату, його посипаємо нашаткованим гострим перцем або паприкою. Поверх шпинату знову викладаємо шар тертого сиру. Накриваємо бутерброд другою половиною булочки.

Крок 6Крок 6


Розігріваємо трохи суху сковороду і на її дно кладемо майбутні гарячі бутерброди, обсмажуємо їх не надто довго з кожної сторони. Можна також встановити зверху прес, але це не обов'язково.

Крок 7Крок 7


Коли булочки досить підсмажаться, знімаємо сковороду з вогню. Розрізаємо готові бутерброди навпіл по діагоналі, як сандвічі.

Крок 8Крок 8


Гарячі бутерброди на сковороді готові. Смачніше всього плавлений сир і шпинат будуть поєднуватися з гострим соусом.

Крок 9Крок 9



3. Гарячі бутерброди в духовці.

Гарячі бутерброди в духовціГарячі бутерброди в духовці


Сьогодні ми приготуємо цю ситну і смачну закуску з шматочками індички, сосисками і печерицями.

Секрет соковитого і при цьому хрусткого хліба полягає в соусі: його ми приготуємо самостійно. Дуже часто для таких бутербродів використовують майонез. Соус зі сметани і спецій вийде менш жирним і калорійним.

В рецепті ми будемо використовувати свіжі помідори, але їх можна замінити огірками або листям зеленого салату. Дуже смачними будуть вже обсмажені скибочки хліба зі свіжими холодними листами салату .

Підготуємо всі необхідні інгредієнти.

Дія 1Дія 1


Для приготування соусу нам знадобиться змішати сметану, гірчицю і спеції за смаком. Можна всіляко експериментувати і додавати різноманітні прянощі за своїм бажанням.

Дія 2Дія 2


Мініатюрні багети розріжемо навпіл, інший хліб у нас вже повинен бути у вигляді скибочок. Такі бутерброди будуть виглядати різноманітно і цікаво. Заправляємо сметаною зі спеціями поверхню кожного шматочка хліба рівним шаром.

Дія 3Дія 3


Печериці промиваємо під проточною водою і нарізаємо акуратними шматочками, викладаємо на деякі скибочки хліба. Сосиску нарізаємо кільцями і викладаємо поверх частини хліба, що залишився. Для останніх шматочків використовуємо нарізану індичку. Викладаємо всі скибочки на деко.

Дія 4Дія 4


Помідори промиваємо, нарізаємо невеликими шматочками і викладаємо поверх м'яса та грибів. На цьому етапі можна присипати бутерброди різноманітними спеціями, які завдяки текстурі томатів збережуть свій смак після випікання.

Дія 5Дія 5


Поверх помідорів викладаємо тонко нарізані шматочки твердого сиру. Можна також натерти сир на крупній тертці і посипати їм бутерброди.

Дія 6Дія 6


Розігріваємо духовку до 240 градусів і відправляємо бутерброди запікати протягом 5 хвилин.

Дія 7Дія 7


Дістаємо деко з духовки, даємо бутербродам охолонути, викладаємо на окремі тарілки, прикрашаємо зеленню і подаємо до столу. Гарячі бутерброди в духовці готові.

Дія 8Дія 8


Приємного смаку!




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Кухар" без кавичок