Як приготувати глінтвейн



Як приготувати глінтвейн


Описати якийсь "класичний" рецепт глінтвейну неможливо. В силу його відсутності. В Європі навіть існує традиція, коли гість у домі сам варить глінтвейн на всю компанію, по одному йому тільки й відомим рецептом.

Головне при приготуванні напою дотримуватися пари основних правил і не боятися творити і експериментувати. Берете за основу описаний тут рецепт і далі добавляєте, убавляєте.

Правила для глінтвейну (глега, грогу, пуншу тощо) прості:
1. Берете хороше сухе напівсолодке вино. Краще червоне. І горілки, рому або віскі (все своє, домашнє) за смаком і для бажаної міцності підсумкового продукту (за ситуації, додаючи міцне - отримуєте всю гаму напоїв від пуншу до грогу). Не слухайте тих, хто розповідає про необхідність сухих і кислих вин в якості основи напою - казки все це. Ми ж зараз робимо глінтвейн не від безвиході, а "щоб не забути".

2. Спеції і прянощі краще використовувати не мелені, інакше не вдасться відфільтрувати напій. Як правило, в глінтвейн додають аніс, корицю, родзинки, лимонну кірку, мед, горіхи, гвоздику, імбир. На Ваш смак чорний перець, кардамон, лавровий лист. Принаймні цими продуктами важко зіпсувати напій остаточно.

3. Не доводьте глінтвейн до кипіння. Занадто міцно? - "просто додай води".
І ще! Не забувайте, що глінтвейн не переносить охолодження! Один раз нагріте вино вже назавжди втратить свій букет і смакові якості.

Отже, багаторазово перевірений рецепт приготування глінтвейну.

Інгредієнти: (рецептура "порції на двох")
- 1 пляшка сухого напівсолодкого червоного вина;
- 1/2 яблука або 2 сливи (можна і те і інше разом, плюс ще якісь фрукти);
- 1 столова ложка цукру;
- сік 1/2 лимона;
- мускатний горіх - 2-3 горішка (підійде і серцевина від кісточок сливи з компоту або варення, насправді);
- чорний перець - 3-4 горошини.

Кількість продукту перерахуйте пропорційно розміру компанії і приступаєте. Червоне вино слід налити в каструлю і підігріти на вогні і додати всі спеції. (не треба готувати окремо "закваску" з спецій та ін., як іноді пишуть, - баловство це).

Напій потрібно довести до гарячого стану постійно помішуючи. Запам’ятайте, не слід перегрівати глінтвейн на вогні, краще зняти його з плити просто досить гарячим. Накрити кришкою і дати настоятися. Дайте цьому прекрасному напою настоятися 10-15 хвилин, а потім його можна розливати.

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах.


Нарізаємо фрукти і додаємо спеції. (Гвоздику я не люблю в принципі, тому краще замінимо на різні перці. Ванілін - за смаком).

11


Наливаємо в каструлю вино.

22


Вичавлюємо половинку лимона.

33


Закладаємо фрукти, цукор і спеції.

44


Ставимо на плиту, закриваємо кришкою і починаємо підігрівати глінтвейн.

55


Важливо трохи не доводити до кипіння! Готовий глінтвейн.

66


Розливаємо по кружкам і подаємо до столу.

77


Оптимальні для глінтвейну кружки-термоси з нержавіючої сталі - вони довго тримають напій гарячим.

88


Приємного апетиту!

Декілька слів про глінтвейн.

Глінтвейн - відповідний напій в період відновлення після інфекційних захворювань, при фізичному і психічному виснаженні. Найкориснішим вважається глінтвейн, зварений з натурального вина з додаванням соку або фруктів.

Як приготувати глінтвейн (фото 2)Як приготувати глінтвейн (фото 2)


Приготувавши свій домашній глінтвейн, ми отримуємо відмінний спосіб лікування багатьох захворювань. Класичний глінтвейн рекомендується пити з медом, як для профілактики, так і як ліки від застуди. Скоріше всього це ще одна причина, по якій гарячі алкогольні напої існували в давні часи у всіх північних країнах.

В тому чи іншому вигляді традиційно вживається в більшості європейських країн, наприклад, в Австрії, Німеччині, Чехії, Швейцарії і т.д.. У Фінляндії, Швеції та Естонії поширений аналогічний напій під назвою "глег". Спорідненими глінтвейну напоями можна вважати також і "грог" і "пунш".

Як приготувати глінтвейн (фото 3)Як приготувати глінтвейн (фото 3)


Не вдаючись в історію гарячих напоїв, їх схожість і відмінності, варто тільки відзначити, що з'явилися ці рецепти ще на зорі цивілізації - в Стародавньому Римі, а то й раніше. І з’явились, як зазвичай, від безвиході - від неможливості вживати в чистому вигляді ту кислятину, яка в той час називалася вином. І від відсутності центрального опалення.

Саме для цього вино стали присмачувати медом і прянощами, і підігрівати, щоб остаточно не замерзнути в холодну пору року. Суть зрозуміла - беремо вино, присмачую від душі чим попало, нагріваємо і п'ємо темними зимовими вечорами. Або яскравим морозним днем на дачі, поки шашлик прожарюється на мангалі.




Допоможи будь ласка нам, додай цей рецепт собі у соціальні мережі

Рекомендуємо кулінарні рецепти:
Додати коментар
Ваше ім'я:  
Напишіть слово "Салат" без кавичок