Алкогольні напої кулінарні рецепти.
Поряд з напоями безалкогольними бувають алкогольні напої. Алкогольні напої - це напої, що містять етиловий спирт. Спирт іменується алкоголем, звідси й назва всієї групи. За змістом спирту в тому чи іншому алкогольному напої судять про весь напій в цілому. До прикладу, є алкогольні напої з низьким, середнім і високим вмістом алкоголю.
Напої з високим вмістом етилового спирту носять назву міцні алкогольні напої. Самий алкогольний напій на сьогоднішній день - це медичний спирт 80-ти градусів. Міцніше поки ще нічого не придумали. Втім, у чистому вигляді мало хто ризикне пити його. Як правило, його розбавляють водою, в результаті отримуючи щось подібне горілки.
Слабоалкогольні спиртні напої - це так звані «жіночі» напої, в першу чергу. Серед них виділяються: лікер, вермут, легке шампанське, десертне вино. Пиво також відноситься до слабоалкогольних, хоча сьогодні виготовляються і дуже міцні сорти пива.
Алкогольні напої в домашніх умовах зробити вийде лише за наявності певних умов. Якщо, приміром, поставити бродити ягоди, в підсумку вийде слабке вино. Щоб вино стало більш міцним, до нього додають горілку або спирт. Домашній спирт в народі називається самогон. Його женуть з самих різних продуктів, найпоширеніший серед яких - картопляне лушпиння. Домашній спирт, перегнаний з макухи винограду іменується чача. Чача - це міцний грузинський самогон.
Алкогольні напої входять в основу багатьох коктейлів, не всі з яких можна назвати міцними. Також з алкогольних напоїв готується крюшон.